OVER MIJ

Mijn interesse voor fotografie begon na de basisschool toen ik een Russische camera cadeau kreeg. Vooral het vastleggen van landschap om mij heen boeide mij. Na verloop van tijd ging ik mij verdiepen in het fotograferen van landschappen op macro niveau. Door beelden te isoleren uit de context ontdekte ik een abstracte werkelijkheid. Ik was regelmatig te vinden op fabrieksterreinen en autokerkhoven op zoek naar beelden van roestige objecten. Mijn eerste foto-expositie, met als thema ‘Vergankelijkheid’ had ik op 21jarige leeftijd in galerie Terra in Gouda. 

Na de middelbare school heb ik de bosbouwopleiding gedaan en met dit diploma op zak ben ik de ontwikkelingssamenwerking in gegaan. Als bosbouwkundige heb ik in de periode van 1985 tot 2002 in respectievelijk Mali, Nepal en Ecuador gewerkt. Fotografie van andere culturen was een extra motivatie om in het buitenland te wonen en te werken. 

Tijdens mijn verblijf in het buitenland zocht ik naast mijn dagelijks werk contacten met lokale kunstenaars om samen bezig te zijn met een vorm van expressie die aansloot bij de cultuur van het land. In 1989 heeft dit geresulteerd in een expositie ‘bogolandoeken’ , een soort batikdoeken die gemaakt zijn met aftreksels van bladeren, wortels en modder, in het Afrikamuseum samen met een Malinese kunstenaar.

Toen ik met mijn gezin in 1997 naar Ecuador vertrok, kwam ik in contact met een keramist die mij de beginselen van modelleren met terracottaklei heeft geleerd. Kort daarna draaide ik de eerste kommetjes op een schopschijf. In 2001 had ik op uitnodiging van een galerie mijn eerste keramiek (verkoop)expositie in Ecuador.

Na terugkeer in Nederland, in 2003 heb ik het roer omgegooid. Voor een gedegen technische basis deed ik de Nederlandse Keramiek Opleiding in Gouda. Tijdens de uitreiking van het diploma in juni 2006 werd ik door de Stichting Internationaal Gouds Pottenbakkers Festival onderscheiden met een award.

Sinds september 2006 ben ik docent keramiek op het Centrum voor Kunst- en Cultuureducatie ‘Cultura’ in Ede. Hier verzorg ik tien keramiekcursussen per week in een goed geoutilleerde ruimte. Daarnaast voer ik regelmatig keramiekprojecten uit op basisscholen en geef workshops aan groepen geïnteresseerden.