Portfolio

Als docent keramiek ben ik nieuwsgierig naar de verschillende opbouw-, decoratie en stooktechnieken die er bestaan. Het resultaat is dan ook een grote verscheidenheid aan keramiekwerk. Meestal gebruik ik steengoedklei maar ook porselein vind ik boeiend materiaal. Behalve handvormen draai ik mijn werk op een elektrische schijf of gebruik ik gietmallen. Dan is er een variatie aan stooktechnieken die in mijn werk terug te zien is: electrisch, raku, Saggar en veldoven. 

Ondanks deze variatie in technieken is mijn keramiekwerk herkenbaar door het veelvuldig gebruik van aardkleuren, matte glazuren en een ruwe textuur. In mijn werk behoudt de klei vaak zijn ruwe aardse kwaliteiten. Je ziet een spanningsveld van contrasten in vorm, textuur en kleur. De ‘aarde’, opgevat in de ruime betekenis van het woord (natuur, planten, dieren, bodem, etc) is mijn inspiratiebron. Vandaar ook mijn handelsnaam ‘Tierra Art’. 

Behalve in natuur vind ik ook inspiratie in architectuur. De bouwwerken hebben vaak stevige rationele vormen waarbij de huidafwerking een belangrijke rol speelt. Je ziet soms verweringsprocessen terug zoals die te zien zijn op muren van lemen hutten in Afrika waar de klei is gaan craqueleren onder invloed van de zon. De gecraqueleerde engobe die ik toepas op mijn werk ontstaat op dezelfde manier. 

Bouwwerken

Dieren

Containers

Lichtobjecten

Maskers

Schelpen

Schalen

Kommen

Vazen

Overigen