Saggar expositie 'Glazen huisje' Bennekom

1 februari 2023

Eerste exemplaar 'Bezielde schoonheid' overhandigd

15 juni 2022

Samen met auteur Jalf Flach het eerste exemplaar van ‘Bezielde Schoonheid’ op 13 juni overhandigd aan uitgever Dick Loeve van ‘Delubas Uitgeverij’ in Drunen die ons met raad en daad heeft geholpen in het proces rondom drukken en in eigen beheer uitgeven.

Boek 'Bezielde schoonheid' gepubliceerd

14 juni 2022

‘Bezielde Schoonheid – Art Nouveau bouwdecoraties in Nederland’ is nu te koop via mijn website https://www.tierra-art.nl/art-nouveauboek/ inclusief verzending of bezorging aan huis.

Het glazen huisje in Bennekom ingericht

31 januari 2022

De nieuwe showroom van Tierra-Art aan de Kerkhoflaan in Bennekom is geopend. 24/7 keramiek kijken en kopen.

Hoe kom ik mijn tijd door tijdens de lockdown

30 januari 2021

Naast het werken aan mijn website en Art Nouveauboek ben ik aan het onderzoeken naar de mogelijkheden van Saggar firing. In het kort komt deze techniek hierop neer: brandbare materialen doe je samen met het werk in een keramische pot (saggar). Deze pot stook je op in een elektrische oven tot ongeveer 950 °C. De meegestookte materialen, zoals hooi, houtkrullen, kokosvezel, bananen, ijzeroxide of kobaltcarbonaat bepalen het eindresultaat. Hoe het uit de oven komt is iedere keer weer een verrassing. In het tweede deel van het cursusjaar gaan we bij Cultura met de cursisten deze techniek uitvoeren.

Gezocht: een uitgever voor ons Art Nouveauboek

22 januari 2021

We zijn inmiddels ver met ons boek over bouwornament uit de Art Nouveau periode. De foto’s zijn gemaakt en de tekst die door Jalf Flach wordt geschreven is ook bijna klaar. In eerste instantie hadden we het plan om de Art Nouveau architectuur van België en Nederland te beschrijven. We hebben een conceptboek samen gesteld van een aantal hoofdstukken. De tekst is gecorrigeerd door neerlandicus Wim Polet en het geheel is grafisch vormgegeven door Marion van der Lee. Echter, gezien de hoeveelheid beeldmateriaal die we van Nederlandse bouwornamenten hebben verzameld gaat het eerste deel waarschijnlijk alleen over de Nederlandse situatie. We zitten nu in de fase van het vinden van een geschikte uitgever.

Waar een lockdown al niet goed voor is.

15 Januari 2021

Al lange tijd was ik ontevreden over mijn website en dan doet zich een lockdown voor waarbij je voor lange tijd aan huis gekluisterd bent. een ideaal moment om de website nieuw leven in te blazen. Deze keer een site waar ook fotografie een belangrijke plaats inneemt, een hobby die voor mij heel belangrijk is. Op deze website staan bij elkaar opgeteld bijna duizend foto’s, omgerekend  zijn dat acht seconden van mijn leven (als je een foto neemt met een gemiddelde sluitertijd van 1/125 seconde).